dilluns, 4 d’abril del 2016

ICV al Prat i la simbologia franquista, un relat oficial incomplert

"L’Ajuntament del Prat va procedir, durant el mes de maig de 2010, a substituir les plaques amb simbologia franquista encara existents en façanes d’edificis de protecció oficial a la ciutat".
Podem llegir a una entrada publicada al web de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament del Prat en ralació a les plaques de Falange del Ministerio de la Vivienda.

Curiosa la desmemòria dels que han de transmetre la memòria. Algun dia ens explicaran que l'Ajuntament va procedir a canviar tres carrers d'alcaldes franquistes, i ben bé no serà fals perquè la decisió final depèn d'ells, però quan omets que aquesta decisió ve després de la pressió popular exercida per la campanya Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers i com a conseqüència de la presentació al ple de març de 2009 d'una moció per la desaparició de la simbologia franquista dels carrers, estàs exercint una memòria selectiva bastant sectària.

Ja ni esmentem les nombroses vegades que aquestes plaques han estat arrencades en el llarg d'aquests anys exigint a l'Ajuntament que fes el que aquest dia de maig de 2010, sembla que per obra i gràcia del nostre equip de govern i per iniciativa pròpia, van "procedir" a fer. 

Ens permetem refrescar la memòria per completar aquest relat oficial incomplert, i aprofitem per recordar que encara mantenen quatre carrers directament relacionats amb el franquisme que es van negar a canviar.

Informació relacionada:

- L'ajuntament comença a retirar part de les plaques falangistes

- Polèmica per la prentació d'una moció al Ple per la memòria històrica

1 comentari:

  1. Encara queda un al carrer Enric Morera número 38. Està tapat pel rètol del Bar Santano.

    ResponElimina