dilluns, 5 d’abril del 2021

Denunciem les actuacions dels Mossos d'Esquadra contra el nostre legítim dret de manifestació


Amb el que portem d'any al moviment antifeixista pratenc duem dues persones identificades a causa de l'exercici del dret a manifestació.

La primera el 7 de febrer en el marc d'una concentració contra el feixisme i el racisme convocada als Jardins de la Pau, davant d'una paradeta de VOX -Tot i l'absència de cap mena d'incident-. La segona el passat 15 de febrer a la plaça de la Vila durant una concentració -Tot i haver demanat el permís corresponent-.
 
Volem denunciar la limitació de drets fonamentals que suposen aquestes actuacions policials per part del Cos dels Mossos d'Esquadra.
 
Malgrat que en cap d'aquest dos casos citats no hem hagut de lamentar cap sanció administrativa, volem denunciar el caràcter intimidador d'aquestes actuacions arbitraries per la incertesa i la por que generen en les persones afectades davant la possibilitat de ser finalment multats per fet de simplement assistir a una concentració. Denunciem que aquestes actuacions serveixen a més, als cossos policials, per engrandir les seves bases de dades sobre ciutadans basant-se en la seva ideologia. 
 
Finalment des de la campanya 'Esborrem el Feixisme' volem manifestar la nostra solidaritat amb els activistes de la plataforma 'Ni un Pam de Terra' sancionats per participar en accions de protesta i aprofitem per demanar la retirada de normatives com la municipal ordenança de civisme o l'estatal llei mordassa que limiten l'exercici de drets de fonamentals, com el de llibertat d'expressió.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada