dimecres, 22 de juliol del 2020

Potser és l'hora que ens replantegem el fet de tenir al Prat un carrer en homenatge al corrupte rei emèrit


El 22 de juliol de 1969 les Corts Generals d'Espanya, a proposta del dictador Francisco Franco, van designar a Joan Carles de Borbó com a Cap d'Estat, a títol de rei i amb el títol provisional de príncep d'Espanya.

51 anys després d'aquell nomenament, aquesta institució herència del franquisme viu avui les seves hores més baixes entre els repetits escàndols de corrupció o de faldilles.

Potser ara seria el millor moment per replantejar-se la decisió que al seu dia va prendre el nostre ajuntament de dedicar-li en homenatge un passatge del Prat a l'avui emèrit rei Borbó.

No pensem que la corrupció, la cobdicia, ni tampoc el seu cada cop més qüestionat paper durant el cop d'estat del 23-F (a pesar del relat oficial que ens han intentat colar durant molts anys), sigui sota cap circumstància digne de cap mena d'homenatge públic.

De la mateixa manera, volem recordar al nostre ajuntament que el 14 d'abril de l'any 2016 aquest mateix passatge (tal i com mostra la fotografia que adjuntem) va ser objecte d'una acció de denúncia pública per part de les joventuts d'ICV mitjançant la col·locació al mateix d'una bandera espanyola republicana.

Per memòria i dignitat. Esborrem els carrers franquistes del Prat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada