dimarts, 22 de gener del 2019

'Esborrem el feixisme' torna a substuïr el nom al Passatge del Rector Martí i Piñol per conmemorar el 110è aniversari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia

Des de la campanya 'Esborrem el Feixisme, dignifiquem els carrers' reivindiquem el canvi de nom el passat dia 10 del Passatge del Rector Martí i Piñol pel de Passeig de Ferrer i Guàrdia, tot coincidint amb l'efemèride del 110è aniversari de l'afusellament d'aquest pedagog català per part de l'estat espanyol al Castell de Montjuïc.

Ahir dilluns peró; el passatge va retornar a la denominació què l'any 1942 varen donar-li les noves autoritats franquistes; per retre homenatge al Rector Martí i Piñol per la seva condició "de caido por dios y por españa".

Aixi mateix denunciem l'incompliment per part del Consistòri pratenc de la llei de memòria històrica; una llei què és paper mullat a molts indrets, també al Prat de Llobregat. I reclamem un cop més la substitució dels carrers dedicats als Rectors Martí i Piñol i Farrés i Poch, aixi com al propietari i caporal del Somatent Victor Casanovas, o al militant Falanguista i farmaceutic Josep Guilera i Molas per la seva implicació directa amb el cop d'estat feixista i la repressió posterior.

1 comentari:

  1. El Senyor alcalde fill de guardia civil, no és molt partidari d'esborrar els moms dels personages feixistes dels nostres carres.Li costa una mica.

    ResponElimina