dilluns, 18 d’octubre del 2010

Els cens de simbologia franquista del departament d'Interior ignora els carrers franquistes

El Memorial Democràtic, institució per a la recuperació de la memòria històrica, ha fet públic a internet el recull de simbologia franquista que ha trobat arreu de Catalunya.
El recull no fa esment ni al Prat ni a cap altre municipi, d'aquells carrers amb nomenclatura franquista. És aquesta, juntament amb la retirada de les plaques del Ministerio de la Vivienda, una de les principals reivindicacions de la Plataforma Antifeixista del Prat que apuntava l'any passat l'existència de carrers dedicats a personatges relacionats o directament implicats amb la dictadura.

En són casos els de tres alcaldes franquistes: Rafael Ferrer i Monés, Joan Vila i Dalmau i Josep Colominas Vergés; el mossèn del període Rector Farrés i Poch; els dels “màrtirs” de la Guerra Civil: Víctor Casanovas i Rector Martí i Piñol, i el del farmacèutic Josep Guilera i Molas

Tot i així, entre les poblacions on s'hi troba la simbologia de tall feixista hi ha El Prat, amb un total de 48 símbols comptabilitzats, tots ells plaques del Ministerio de la Vivienda. Es tracta d'aquelles que pengen a sobre dels portals dels blocs de pisos i es poden reconèixer amb facilitat perquè s'hi poden veure el jou i les fletxes que va adoptar la Falange Española com a símbol.

Unes plaques que per altra banda l'Ajuntament, arran de les reinvidcacions de la Campanya 'Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers' va començar a treure el passat mes de maig. El concistori en va retirar llavors 32, en restarien per retirar una quinzena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada