dimarts, 21 de maig del 2019

Qui és qui a Vox El Prat de Llobregat?

 4 anys després la ultradreta tornà a presentar una candidatura a les eleccions municipals del Prat de Llobregat, aquest cop sota el paraigues de les sigles de Vox, que substitueix les de PxC (partit avui dissolt per integrar-se a Vox) en les paperetes.
 
Peró qui és qui a Vox?
 

Carlos Cortizo Casanova, el Cap de llista al Prat de Llobregat per Vox, ha estat designat directament per la direcció del partit ultra a Barcelona com el seu home de confiança, tot i tenir una nul·la vinculació amb el nostre municipi. A Vox, ocupa el càrrec de responsable de premsa provincial i també està vinculat a la web ultradretana lasvocesdelpueblo.org i a l'associació ultracatòlica i conservadora, HazteOir. De fet, el mateix Cortizo va acompanyar a Barcelona al polèmic autobús d'HazteOir amb la cara de Hitler i el missatge "StopFeminazis" i "las leyes de género discriminan al hombre".


Carlos Secades Remedios ocupa el càrrec de Coordinador de Vox al Prat. Aquest partit va ser implantat al nostre municipi recenment arrel de la repercussió mediàtica obtinguda i la posterior entrada al parlament andalús, fets  que han permès a VOX afiançar-se en la seva posició de hegemònica enfront la resta de partits ultres i absorbir altres formacions xenòfobes com PxC.

Sense bagatge polític anterior, Secades finalment no ha merescut la confiança del partit per presentar-se com l’alcadable per Vox, i s'ha vist destituït i relegat a una segona fila per la jerarquia del partit, en contra l'opinió de les bases locals de Vox.


Dani Lopez Navarro és el número 3 a les llistes de VOX al Prat i un vell conegut de entre la ultradreta pratenca, de caràcter fatxenda i buscabregues, ha estat protagonista de nombrosos incidents verbals, amenaces i fins i tot agressions físiques al nostre municipi.

La darrera coneguda va tenir lloc durant el darrer dia de la campanya pel referèndum de l'1-O, quan va empentar a un aví. Aquest incident va motivar la intervenció de terceres persones que van poder-lo retenir fins a l'arribada dels Mossos que van procedir a identificar-lo.

Poc dies desprès del anterior succés va tornar a ser protagonista d'un incident verbal durant la vaga general del 3 d'octubre al pas de la manifestació convocada aquella jornada al Prat.

En Dani Lopez també és un vell conegut dels acampats del 15M al Prat. L'any 2011 va presentar-se amb to provocador a una assemblea, presentant-se ell mateix davant dels indignats com a membre de la Falange. En una altre ocasió va intentar desmuntar una de les tendes de l'acampada segons ens han fet arribar.
També tenim constància d'una  agressió què va tenir lloc durant el pregó de l'actor Toni Alba durant la Festa Major de l'any 2007 quan Lopez va propinar a una bofetada a una persona que estava repartint octavetes en solidaritat amb els imputats per cremar retrats del rei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada