dilluns, 18 de març del 2019

La calçotada popular arriba a la seva desena edició de ma de la campanya 'Esborrem el Feixisme'

L’organització de la present edició serà acollida per nosaltres, prenent el relleu deixat conjuntament pel Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’, l’Assemblea de Joves del Prat (AJP), el Comitè de Defensa de la República (CDR), i Brassika Sound System organitzadors de la passada edició. Assumim la responsabilitat amb l'intenció de mantenir el mateix  esperit de la calçotada com un espai de trobada i visibilització dels moviments socials i com una font de finançament de projectes que es mantenen de forma autogestionada, al marge de subvencions i amb independència de les dinàmiques institucionals.

 La Calçotada Popular és una activitat que es duu celebrant anualment des de l’any 2008 i ha servit de font de finançament i promoció de la fins una desena de projectes i moviments socials locals que, any rere any, han anat recollint el testimoni de l’organització de la calçotada.

Poc a poc, la calçotada popular s'ha anat confirmant com una calçotada dels moviments socials locals, desprès d’haver acumulat diferents organitzadors durant els seus nou primers anys d’història: Maulets, l’enderrocat KOP -Alta Tensió-, la campanya de suport a un activista Pratenc repressaliat, el diari local ‘La Riuada’, o Salvem l’Artesà, tots ells ja desapareguts. Sense deixar d'esmentar que la campanya per eliminar els carrers franquistes que encara resta a la nostre població, ja vàrem organitzar-ne la tercera edició i tornem a repetir en aquesta desena.

El menú serà calçots d'agricultura ecològica, botifarra amb mongetes o opció vegana, postres, pa, aigua i vi. Els tiquets anticipats costen 10€ i el mateix dia 12€. Podeu comprar els tiquets de la calçotada de manera anticipada a la copisteria Alonso a la carretera Marina núm. 2 així com a la fleca. Pels que veniu acompanyats dels més menuts mirarem de cuinar macarrons com a alternativa als calçots.

Volem així mateix denunciar les noves través burocràtiques i les imposicions implementades a través de les normatives municipals, per tal de no impedir-nos el lliure accés a l'ús de l'espai públic.

Denunciem les noves exigències implementades en els darrers temps, i l'obligació de contractar assegurances, com a condició d'obligat compliment pels tots moviments socials i entitats si volem accedir al permís corresponent per a la nostra activitat.

Una exigència d'altra part difícil d'assumir pels col·lectius com el nostre, sense cap aním de lubre i amb escassos mitjans econòmics, nosaltres ens movem completament al marge de les dinàmiques institucionals. Per tant no percebem ni demanem cap mena de subvenció, ni justifiquem davant l'Ajuntament el que ens gastem. Carregar-nos aixi amb un desemborsament monetari difícil d'assumir per nosaltres, so pena veure negat el nostre lliure accés a l'ús de l'espai públic, i a l'exercici de la nostra llibertat d'expressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada